'Tolonglah tutup aib kami...' - Ibu remaja lelaki video viral nangis rayu warganet

'Tolonglah tutup aib kami...' - Ibu remaja lelaki video viral nangis rayu warganet
September 6, 2020
Oleh Faezah Muda

SELEPAS Nora Ariffin membuat pengakuan telah menghukum anaknya dengan hukum agama, kini remaja lelaki yang dikenali Zuher pula tampil memohon maaf kepada seluruh keluarga Nora berikutan insiden tersebut.

Dalam pada itu, ibu Zuher juga membuat video permohonan maaf secara terbuka kepada Nora sekeluarga dan turut menjawab persoalan mengapa dia dan keluarganya sebelum ini hanya mendiamkan diri apabila video tersebut viral di media sosial.

Wanita yang dikenali Maya itu menjelaskan bahawa mereka belum mendapat kekuatan dan bersedia untuk berhadapan dengan orang ramai.

"Mungkin ramai yang tak mengenali saya tapi berdasarkan video yang viral baru-baru ini mungkin ramai yang mengenali Zuher. Saya sebagai seorang ibu telah berikan penuh didikan, kasih sayang, tunjuk ajar pada dia. Tak kurang juga ilmu agama dan memenuhi keperluan dia sebagai seorang anak.

"Tapi sebagai seorang manusia kita tak lari daripada melakukan kesilapan. Dia naif, pelajar lagi, dia remaja yang lupa apa yang dia buat itu memberikan impak dan kesan yang sebesar ini.

"Di sini saya nak mohon maaf atas kesilapan anak saya. Saya nak mohon maaf kepada keluarga belah perempuan yang sama-sama malu atas perbuatan ini," ujarnya.

Dia turut memohon jasa baik netizen untuk berhenti berkongsi video tersebut di mana-mana platform bagi menjaga aib kedua-dua pihak.

Artikel berkaitan: Saya sudah menghukum anak saya mengikut hukum agama – Nora

Iklan

Artikel berkaitan: ‘Kami akan bersemuka dengan keluarga remaja lelaki itu’ – Anak sulung Nora

Artikel berkaitan: ‘Dengan penuh rasa terkilan…’ – Nora ulas isu anak

Moga perkara ini menjadi pengajaran kepada kita semua di luar terutama bagi ibu bapa yang mempunyai anak masih remaja.

Iklan

Terdahulu video sepasang remaja sedang bercumbu tular di media sosial dan menjadi perbincangan di kalangan netizen.

Ia bertambah hangat apabila remaja perempuan dalam video terbabit dikatakan anak kepada Nora yang kemudiannya turut menjadi tumpuan netizen melemparkan pelbagai kecaman.

Tidak mengambil masa yang sama, Nora tampil membuat pengakuan remaja perempuan terbabit merupakan anaknya dan meluahkan rasa kesalnya atas apa yang berlaku.

4 Comments

  1. Assalamualaikum. kalau nk tutup aip bukan bergini caranya,cer cuba kita cek balik apa yang Nabi Muhammed rosul sollallahualaihiwasallam berpesan kepada kita2 igat x,selagi kita ikut Al-Quran dan As-Sunnah sebagai pedoman hidup dan panduan terui kejalan yg benar-benar mohon mintak la tu LA doa hamba ini.kalau kita nk katup Paik air di singki tu kita hanya perlu bercakap saja ka, terui igat air tu BOLEHLAH terkatup rapat ka.ini nk pesan jangan berkata dusta diantara satu.ataupon dua.sekian wbwhwswmswhbalm.

  2. Sesungguhnya aq tidak sangka kau berubah dengan bergitu cepat dan mudahnya waktu berpusing kn,lepas tu bila kena patah balik rasa susah la kn ha ni igat LA wahai sahabat kenapa ni sebelom sampai di rumah kita yg kekal abadi lagi dh macam2 dh jadi.hmmmm k kalau dia perlukan perkataan ni {MAAF}ambik ja k.free ja.k

  3. Jgn fikir aib anak sendiri saja. Aib kepada anak Nora, anak Melayu, Islam. Anak itu tak cukup didikan tapi diberi kebebasan keluar tanpa pantau sempurna. Kita semua perlu belajar peristiwa ini walaupun mahal harganya pada keduadua keluarga. Mudah mudahan anak ini menjadi jauh lebih baik.

  4. Sudah2lh cerita hal ank Nora dgn pakwe dia tu…mna2 org zaman remaja ada juga yg buat silap n salah…nasib baik Allah jauhkan daripada benda yg buruk,contohnya mengandung anak luar nikah..klu berlaku benda tu xke lagi malu…jadi ingatlah jangan ikut sangat perasaan kita yg melampau sangat..apa yg berlaku ada hikmahnya…tapi janganlah sekali buat salah,[email protected] ulang lagi..itu namanya orang tu bodoh…

Comments are closed.